18-09-19-sørenga-21

Slik ble minigjenbruksstasjonen selvbetjent

Det er omtrent et år siden Renovasjonsetaten startet prosessen med utvidet åpningstid på minigjenbruksstasjonen. Men hvordan går man frem i en slik prosess og hvordan har det gått?

Oslonøkkelen er Oslo kommunes nye app som skal gjøre mange av kommunens lokaler og tjenester tilgjengelige for folk. Appen, som ble lansert for tre uker siden på Lindeberglokalet i bydel Alna har allerede blitt lastet ned over 50.000 ganger.

Det første stedet hvor appen ble testet ut var Renovasjonsetatens minigjenbruksstasjon på Sørenga i bydel Gamle Oslo. Her kan brukerne av Oslonøkkelen åpne dørene og bruke stasjonen utenom betjent åpningstid. Med Oslonøkkelen kan du benytte minigjenbruksstasjonen mellom 07.30 og 21.00 mandag til fredag og 10 til 18 på lørdager. Stasjonen er ellers betjent mellom 16 og 19.30 på mandager og onsdager. 

Renovasjonsetaten ønsket først og fremst å tenke på hva som var bra for brukerne, og ville prøve ut noe helt nytt for å få til utvidet åpningstid på et sted som dette. De vurderte flere alternativer for å utvide åpningstidene på minigjenbruksstasjonen, men endte til slutt med Oslonøkkelen. 

Her kan du se hvordan man gikk frem for å få til den løsningen som er på plass i dag. 

Minigjenbruksstasjonene er mindre avfallsmottak for innbyggere i Oslo med privat avfall. Minigjenbruksstasjonene er plassert flere steder i byen. Mengdebegrensningen per levering er det du kan bære med deg. 

Kilde: Renovasjonsetaten

  • Om forfatteren
    May Lisbeth Midtgård Myrvang

    Historieforteller Kultur, kommunikasjon og HR

    May Lisbeth er historieforteller i Oslo Origo. Hun lager podcasten Tim Talks, lager video, tar bilder og jobber med direktesendinger på nett.