Kvinner på scenen under tech-kåring, foto
God stemning på scenen under kåringen i Oslo. Foto: saycheeze.no

Hedret i prestisjefylt kåring

I år er kvinnedagen ekstra stor stas for Liv Rossow. Lederen av Helsedata i Oslo er blitt kåret til en av Norges fremste tech-kvinner.

Alle kvinner fortjener en gratulasjon på dagen i dag – den internasjonale kvinnedagen. I år har vi ekstra grunn til å gratulere Liv Oftedal Rossow, som leder satsingen Helsedata i Oslo. Hun er nemlig kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner.

– Jeg er veldig takknemlig for å være i selskap med så mange dyktige kvinner. Kåringen retter et søkelys mot kvinner i teknologibransjen, og der vet vi at kjønnsbalansen fortsatt er ujevn. Jeg er opptatt av mangfold i alle yrker, og behovet blir ikke mindre når digital teknologi er en essensiell del av hverdagen vår; hvordan vi tilegner oss kunnskap, kompetanse og leverer produkter og tjenester, sier Liv.

Som leder for Helsedata i Oslo, et samarbeid mellom Helseetaten og Oslo Origo, jobber Liv tett på teknologi. Produktområdet utvikler e-helse-løsninger for å bedre informasjonsflyten på tvers av helsesektoren.

Til inspirasjon

Dagens kåring er en årlig begivenhet i regi av NHO-foreningen Abelia og kvinnenettverket ODA. Målet er å inspirere flere kvinner til å jobbe med teknologirelaterte yrker ved å vise mangfoldet i bransjen.

Hvert år er medieinteressen stor og kandidatene mange. I år mottok juryen hele 800 nominasjoner.

Liv hadde ingen anelse om at hun var nominert før hun fikk nyheten om at hun var plukket ut. Hun er rask til å takke folkene rundt seg for støtten hun har fått – spesielt på ny fagkunnskap.

– Jeg er en av dem som ikke egentlig er tech-kvinne. Jeg har aldri tatt noen teknologirettet utdannelse, men jeg jobber veldig teknologinært. Grunnen til at jeg kan gjøre det, er at jeg har lært mye om teknologi takket være alle de flinke folka jeg jobber sammen med. Jeg hadde aldri vært på denne listen om det ikke var for alt jeg har lært av mine kollegaer, forteller Liv.

Artikkelen fortsetter etter faktaboksen.

Fakta om kåringen

«Norges 50 fremste tech-kvinner» er en prestisjetung kåring av dyktige kvinner som jobber med teknologi. Formålet er å inspirere flere kvinner til å velge karrierer innen teknologiske yrker.

Kåringen gjøres årlig og favner kvinner på tvers av alle sektorer og bransjer. Det gjøres ingen rangering.

Juryen vektlegger blant annet de nominertes teknologiforståelse, prestasjoner og innsats for inkludering innen teknologi.

Kåringen ble startet i 2017 av ODA, et nettverk for mangfold innen teknologi, og Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter.

Kilde: Abelia.no

I godt selskap

Selv om nåløyet er smalt, er ikke Liv den første origoeren som får æren av å bli blant de 50 fremste tech-kvinnene.

Det ble også etatsdirektør Tine Reuterdahl under den aller første kåringen i 2017, da hun jobbet i Telia. I 2020 havnet hun igjen på listen som direktør for Oslo Origo. 

Hun gleder seg over å høre at Liv nå får den samme anerkjennelsen. 

– Det er både velfortjent og helt på sin plass. Liv har en sentral lederrolle innen et viktig område, og gjør en enorm innsats for å bedre helsetilbudet gjennom riktig bruk av teknologi. Hun er uredd, kunnskapsrik og viser vei i et komplekst landskap. Hun har en enorm stå-på-vilje, er god til å kommunisere og sørger for godt samspill med mange flinke kolleger, sier Tine.

I 2018 ble også Bente Busch hyllet i samme kåring, da som seniorrådgiver i EVRY. I dag har hun tilfeldigvis sin aller første arbeidsdag som avdelingsleder i Oslo Origo.

Vi vil gratulere Bente med første arbeidsdag, Liv med velfortjent heder og alle landets kvinner med dagen!

  • Om forfatteren
    Kristian Uhlving

    Kommunikasjonsrådgiver Kultur, kommunikasjon og HR

    Kristian Uhlving er innholdsprodusent i Oslo Origo. Han formidler Origos arbeid for kommunens innbyggere og ansatte.