Tine Reuterdahl og Kristin Skogen Lund på scenen under prisutdeling.
Tine Reuterdahl og Kristin Skogen Lund på scenen under kåringen av Norges 50 fremste tech-kvinner.

– Vi trenger de beste hodene. Ikke bare 50 prosent av dem.

Tine Reuterdahl, leder for Oslo kommunes sentrale digitaliseringssatsing, er kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner i 2020.

Den prestisjetunge prisen deles ut av NHO-foreningen Abelia og kvinnenettverket ODA. Kåringen foregikk på Næringslivets hus i Oslo fredag 6. mars. 

– Dette er rett og slett utrolig stas. Særlig når jeg ser hvilke andre navn som står på listen. Det er viktig å jobbe for å få flere kvinner inn i tech-bransjen, slik Abelia og ODA-nettverket inspirerer til med denne kåringen, sier Tine.

Vil gjøre livet enklere for Oslo-innbyggerne

Siden 2017 har Tine jobbet som leder i Oslo Origo. Den ferske etaten er pådriveren i kommunens helhetlige digitaliseringsarbeid, og jobber for at alle virksomhetene skal jobbe bedre på tvers. Målet er å utvikle og drive frem gode digitale fellesløsninger som gjør livet enklere for innbyggerne. 

– I dette arbeidet trenger vi de beste hodene. Ikke bare 50 prosent av dem. Det er også viktig for å kunne skape gode arbeidsmiljø, med mennesker som kompletterer og utfordrer hverandre på tvers av kjønn og andre ulikheter. Det er noe magisk som skjer når folk med litt forskjellig tilnærming jobber sammen om å løse kompliserte problemstillinger, sier Tine.

Denne miksen mener hun at Oslo Origo er på god vei til å få, med tverrfaglige team bestående av blant annet utviklere, designere og organisasjonsutviklere. Men det er fortsatt behov for å rekruttere flere kvinnelige tech-hoder.  
 

Bedre kjønnsbalanse

Tine forteller at det å være kvinne og kvinnelig leder i tech-bransjen tidvis har kjentes litt ensomt, men at hun aldri har følt på det som et stort problem.  

– I perioder har jeg vært omgitt av bare menn i roller på samme nivå eller over. Da jeg var yngre kunne det også ta litt tid før potensielle samarbeidspartnere forstod at det var kvinnen i rommet som hadde ansvaret for utviklingsarbeidet. Men mennene jeg har jobbet med har heldigvis stort sett vært veldig gode og fine kolleger og mennesker. 

– Likevel har det vært veldig deilig å kjenne på utviklingen, og at det nå er klart enklere å få til en god kjønnsbalanse. Det er gøyere å jobbe når det er en miks, rett og slett, og den miksen er jeg opptatt av at vi skal få til i Oslo Origo, forteller Tine.

  • Laget av
    Therese Bergwitz-Larsen

    Kommunikasjonsansvarlig Kultur, kommunikasjon og HR

    Therese Bergwitz-Larsen er kommunikasjonsansvarlig i Oslo Origo. Therese jobber mye med å skrive og kommunisere rundt hva som foregår i og rundt Oslo Origo, både internt i kommunen og eksternt, blant annet her på Labs.