3 mobiler med Oslonøkkel på_gul bakgrunn

Dette er Oslonøkkelen

Oslonøkkelen er en gratis digital nøkkel for Oslos innbyggere. Med Oslonøkkelen-appen på mobiltelefonen får du utvidet og enklere tilgang til lokaler og tjenester i Oslo.

Oslonøkkelen brukes i dag på:

14 📚 biblioteker

16 🏛 bydelslokaler

6 ♻ gjenbruksstasjoner

3 🗑 minigjenbruksstasjoner

1 ☠ miljøstasjon for farlig avfall

1 🏫 skole

1 🧸 barnehage

1 🏟 idrettsanlegg

1 🦽 hjelpemiddelsentral

🗝 Vil du ha lokalet eller tjenesten din på denne lista? Finn ut hvordan du tar i bruk Oslonøkkelen.

Lurer du på hvor Oslonøkkelen er i bruk? Sjekk ut oversikten i appen.

Hvem får tilgang?

Et lokale eller en tjeneste som bruker Oslonøkkelen, har alltid en eller flere administratorer. En administrator er ansvarlig og bestemmer og styrer hvem som skal ha tilgang til hva og når de skal ha det. Det er flere måter å administrere tilganger på. Hvis du vil gi tilgang til en gruppe eller til enkeltpersoner, bruker du Oslonøkkelens kontrollpanel. Her kan du enkelt definere, dele ut, endre og slette tilganger. Det er også mulig å dele ut Oslonøkkelen-tilganger via Oslo kommunes bookingløsning. Den som får låne eller leie et lokale, kan da åpne det med Oslonøkkelen.

Hvordan bruke Oslonøkkelen-appen?

Når du har lastet ned Oslonøkkelen-appen til telefonen, blir du bedt om å logge inn via ID-porten og oppgi telefonnummeret ditt. Det er slik vi vet hvilke dører og tjenester du har tilgang til.

Når du så vil gjøre noe i appen, for eksempel åpne en dør, blir du bedt om å gi Oslonøkkelen-appen tilgang til telefonens GPS. For å unngå at noen åpner feil dør, sjekker appen at du er i nærheten av den døra du vil åpne.

For å åpne døra, trykker du på Åpne-knappen i appen. Da sjekker appen at du har tilgang til å åpne denne døra. Hvis du har det, får døras låssystem beskjed om å åpne. Det er den som eier eller er ansvarlig for døra, som bestemmer hvem som skal kunne åpne den når.

Det er også mulig å bruke Oslonøkkelen til andre ting enn å åpne dører. Du kan for eksempel vise fram en kode, for eksempel strekkoden på bibliotekkortet ditt. Dermed kan du også låne bøker med Oslonøkkelen.

Oslonøkkelen kan også slå av og på ting, for eksempel lys eller lyd. På den måten kan for eksempel fotballaget selv slå på lyset når de skal trene i det lokale idrettsanlegget.

Les mer om hvordan andre bruker Oslonøkkelen.