Steg med dør, nett, lås og åpen dør

Slik gjør du døren klar for Oslonøkkelen

Det er én ting du trenger å finne ut aller først: Har døren(e) i bygget/lokalet som skal lånes ut et adgangssystem (nøkkelbrikker, adgangskort) allerede? Eller bruker man i dag fysiske nøkler?

Om fysiske nøkler brukes

Finn ut hvem som er leverandør av lås og beslag på lokasjonen. Vaktmester eller den som er ansvarlig for bygget sitter ofte på denne type informasjon.

Trenger tilgang til nettverk og strøm

Det kan være tildels store kostnader knyttet til å endre låsesystemet eller installere dørautomatikk. Det er ikke et krav med verken adgangskontroll eller automatiske skyvedører for å kunne bruke Oslonøkkelen, men det må være tilgang til nettverk og strøm ved døren.

Avtal teknisk befaring med leverandør

Låsesmed (eller evt. en leverandør av for eks adganssystemet) bør nå inviteres ut til bygget for å kartlegge den tekniske nåsituasjon. De kan gi deg svar på hvilken døråpningsløsning det er hos deg, og gi råd og grunnlag for at du kan be om tilbud på de tekniske løsningene som kreves for å kunne installere Oslonøkkelen.

Vanligvis koster ikke befaringen noe, men vil resultere i et tilbud som virksomheten kan velge å gå videre med.

Om adgangskontroll finnes

1. Finn ut hvem som er leverandør av adgangskontrollsystemet. Vaktmester eller den som er ansvarlig for bygget sitter ofte på denne type informasjon.

2. Mer at det kan være flere leverandører på samme dør. F.eks. :

a) En låsesmed (på lås og beslag, inkl dørpumpe)
    b) En egen leverandør av låsesystemet (hvis døren har adgangskontroll)
    c) Leverandør av dørautomatikk (for eks skyvedører)

3. Kontakt Origo for å finne ut av det finnes tilgjengelig et 'adapter' for det låsesystemet det er hos deg. Origo vil så guide deg videre.

Hvordan kommer du i gang med Oslonøkkelen?

1. Hvem får tilgang?
  2. Be om tilgang